Bijeenkomst Booronderzoek I

  • Zet in mijn agenda
    25-01-2018 09:30:00 25-01-2018 12:30:00 Europe/Berlin Bijeenkomst Booronderzoek I   Informatie- en consultatiebijeenkomst (geotechnisch) Booronderzoek 25 januari 2018 Op donderdagochtend 25 januari is een landelijke bijeenkomst gepland waarin wij u willen bijpraten over de standaard voor booronderzoek, als onderdeel van de Basisregistratie Ondergrond. Deze bijeenkomst is een vervolg op een vorige sessie van 14 december 2017, het verslag daarvan vindt u via deze link. De sessie is onderdeel van een serie: iedere zes weken informeren wij het werkveld over de voortgang... Soesterweg 300 C, 3812 BH Amersfoort, Nederland noreply DD-MM-YYYY
  • iedereen (publiek zichtbaar)
Door CommunicatieBRO 38 dagen geleden
Atelier300c
Soesterweg 300 C, 3812 BH Amersfoort, Nederland
25-01-2018 09:30
25-01-2018 12:30

 

Informatie- en consultatiebijeenkomst (geotechnisch) Booronderzoek 25 januari 2018

Op donderdagochtend 25 januari is een landelijke bijeenkomst gepland waarin wij u willen bijpraten over de standaard voor booronderzoek, als onderdeel van de Basisregistratie Ondergrond.

Deze bijeenkomst is een vervolg op een vorige sessie van 14 december 2017, het verslag daarvan vindt u via deze link. De sessie is onderdeel van een serie: iedere zes weken informeren wij het werkveld over de voortgang en inhoud van de standaardisatie en vragen wij feedback op onze resultaten. De sessies vinden plaats in Amersfoort, u wordt verzocht om u per sessie vooraf aan te melden. Voor de overige data: zie de agenda op basisregistratieondergrond.nl.

Op 1 januari jl. is de Wet Basisregistratie Ondergrond in werking getreden voor het geotechnisch sondeeronderzoek, de grondwatermonitoringputten en de bodemkundige boormonsterbeschrijvingen. Inmiddels hebben we verder gewerkt aan een standaard voor het geotechnisch booronderzoek, waarbij voortdurend is afgestemd met de NEN-commissie voor de nieuwe NEN-ISO normen 14688 en 22465. De standaard voor de boormonsterbeschrijving is vergevorderd – met het laboratoriumonderzoek zijn we inmiddels gestart.

Programma 25 januari 2018

Op de 25e januari willen we u meenemen in de wijze waarop wij naar de informatie van het booronderzoek kijken en wat dat betekent voor de uitwisseling van de gegevens. U kunt van ons de volgende informatie verwachten:

  • Updateprogramma BRO;
  • De voortgang van de standaardisatie voor de basisregistratie van de verschillende onderdelen binnen Booronderzoek;
  • Veranderingen en overeenkomsten tussen de NEN-EN-ISO 14688 en NEN5104 waarbij we in de Basisregistratie ondergrond als basis uitgaan van de nieuwe norm;
  • Het gegevens model en de gegevensdefinitie voor de geotechnische boormonsterbeschrijving en de wijze waarop dit wordt weergegeven in de concept catalogus;
  • Onze scope voor het geotechnische laboratoriumonderzoek. Over welke proeven hebben we het en wat is de prioritering.

Een concept catalogus voor het onderdeel ‘geotechnisch veldonderzoek’ zal na de sessie digitaal beschikbaar zijn voor commentaar.

Wij vinden het belangrijk om tijdens deze bijeenkomst ook van u te horen hoe dit aansluit op uw werkproces. Welke vragen roept dit bijvoorbeeld bij u op. De bedoeling van de bijeenkomst is niet alleen informeren maar ook om u meer te betrekken bij de standaardisatie van de gegevens uit booronderzoek voor de BRO.   

De inhoud van het registratieobject booronderzoek staat, zoals u hier boven leest, nog niet vast. Deze sessies zijn vooral bedoeld om u regelmatig te informeren en het gesprek met elkaar aan te gaan. Daarbij willen wij iedere keer uw feedback gebruiken in onze volgende standaardisatiesprint. 

Praktische informatie

De bijeenkomst start om 9.30 uur, duurt tot ca 12.30 uur en is in Atelier300c, Soesterweg 300c, 3812 BH Amersfoort (Klik hier voor Google Maps). De locatie is op loopafstand van het CS Amersfoort; voor de automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid op de locatie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen, onder vermelding van ‘aanmelding booronderzoek sessie 25 januari 2018’, voorzien van uw naam en organisatie/bedrijf, aan bro@minienm.nl  

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers