Bijeenkomst Grondwatermonitoring Domein I

  • Zet in mijn agenda
    29-01-2018 13:30:00 29-01-2018 16:00:00 Europe/Berlin Bijeenkomst Grondwatermonitoring Domein I   Informatie en consultatiebijeenkomst Grondwatermonitoring 29 januari 2018 Maandagmiddag 29 januari is een landelijke bijeenkomst gepland waarin wij u willen bijpraten over de standaardisatie voor de grondwatermonitoring, als onderdeel van de Basisregistratie Ondergrond. Deze sessie gaat onderdeel zijn van een serie: iedere zes weken informeren wij het werkveld over de voortgang en inhoud van de standaardisatie en vragen wij feedback op onze resultaten. De sessies vinden plaats in... Soesterweg 300c, 3812 BH Amersfoort noreply DD-MM-YYYY
  • iedereen (publiek zichtbaar)
Door CommunicatieBRO 38 dagen geleden
Atelier300c
Soesterweg 300c, 3812 BH Amersfoort
29-01-2018 13:30
29-01-2018 16:00

 

Informatie en consultatiebijeenkomst Grondwatermonitoring 29 januari 2018

Maandagmiddag 29 januari is een landelijke bijeenkomst gepland waarin wij u willen bijpraten over de standaardisatie voor de grondwatermonitoring, als onderdeel van de Basisregistratie Ondergrond.

Deze sessie gaat onderdeel zijn van een serie: iedere zes weken informeren wij het werkveld over de voortgang en inhoud van de standaardisatie en vragen wij feedback op onze resultaten. De sessies vinden plaats in Amersfoort en u wordt verzocht om u per sessie vooraf aan te melden. Voor de overige data: zie de agenda op basisregistratieondergrond.nl.

Op 1 januari jl. is de Wet Basisregistratie Ondergrond in werking getreden voor het geotechnisch sondeeronderzoek, de grondwatermonitoringputten en de bodemkundige boormonsterbeschrijvingen. Inmiddels hebben we binnen het grondwaterdomein verder gewerkt aan een standaard voor het Grondwatersamenstellingsonderzoek en zijn we gestart met het Grondwatermonitoringnet.

Programma 29 januari 2018

Op 29 januari willen we u meenemen in onze huidige inzichten in het registreren van gegevens uit het grondwaterdomein in de BRO en wat dat betekent voor de uitwisseling van de gegevens. U kunt van ons de volgende informatie verwachten:

  • Updateprogramma BRO;
  • De voortgang van de standaardisatie voor de basisregistratie van de verschillende onderdelen binnen het grondwatermonitoringdomein;
  • Wij nemen u inhoudelijk mee in het registratieobject Grondwatersamenstellingsonderzoek. We gaan hierbij dieper in op de te registreren veldwerkgegevens en op de eerste uitwerking van de te registreren laboratoriumgegevens;
  • Een uitleg over de samenhang tussen Synthese Grondwaterkwaliteit en het Grondwatersamenstellingsonderzoek;
  • Een eerste toetsing van de scope voor het registratieobject Grondwatermonitoringnet.

Een concept beschrijving van de gegevensinhoud voor het registratieobject Grondwatersamenstellingsonderzoek zal na de sessie digitaal beschikbaar zijn voor commentaar.

Wij vinden het belangrijk om tijdens deze bijeenkomst ook van u te horen hoe dit aansluit op uw werkproces. Welke vragen roept dit bijvoorbeeld bij u op. De bedoeling van de bijeenkomst is niet alleen informeren maar ook om u meer te betrekken bij de standaardisatie van de gegevens uit het grondwatermonitoringdomein voor de BRO.   

De inhoud van de registratieobjecten die we onder handen hebben staan, zoals u hier boven leest, nog niet vast. Deze sessies zijn vooral bedoeld om u regelmatig te informeren en het gesprek met elkaar aan te gaan. Daarbij willen wij iedere keer uw feedback gebruiken in onze volgende standaardisatiesprint.

Praktische informatie

De bijeenkomst start om 13.30 uur, duurt tot ca 16.00 uur en is in Atelier300c, Soesterweg 300c, 3812 BH Amersfoort (Klik hier voor Google Maps). Inloop vanaf 13.00 – een kleine lunch wordt aangeboden. De locatie is op loopafstand van het CS Amersfoort; voor de automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid op de locatie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen, onder vermelding van ‘aanmelding grondwaterdomein sessie 29 januari 2018’, voorzien van uw naam en organisatie/bedrijf, aan bro@minienm.nl  

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers