Standaardisatie Bodem & Grondonderzoek

  CommunicatieBRO
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door CommunicatieBRO 10 dagen geleden

  Binnen het bodem en grondonderzoek vorderen we gestaag met het definiëren van de BRO-standaarden voor het registratieobject Booronderzoek. De focus ligt in deze fase op de Geotechniek: zowel de Boormonsterbeschrijving als de Boormonsteranalyse. We werken daarin nauw samen met de NEN commissie die verantwoordelijk is voor de Nederlandse vertaling en annex van de NEN-EN-ISO 14688 welke dit jaar geïmplementeerd wordt in de branche. Van beide kanten worden de toekomstige standaarden op elkaar afgestemd.

  Op 1 maart is de eerste werkversie van de BRO-catalogus Booronderzoek Geotechnische Boormonsterbeschrijving publiek beschikbaar gesteld. Via deze link is hij in te zien. Wij nodigen eenieder, en met name mensen uit de geotechnische branche, uit om kennis te nemen van de inhoud van deze catalogus en eventuele vragen en/of opmerkingen in te dienen. De catalogus is bedoeld voor alle gebruikers van de BRO en moet duidelijk maken welke gegevens er in het systeem zitten. Aan aanleverende partijen moet het vertellen welke gegevens in de basisregistratie ondergrond moeten komen, en aan afnemende partijen welke gegevens zij in de basisregistratie ondergrond mogen verwachten.
   
  Ondertussen werken we door aan het Booronderzoek: we maken dit voorjaar de catalogus voor de Geotechnische Boormonsterbeschrijving af en wel willen een eerste concept catalogus voor de Geotechnische Boormonsteranalyses opstellen. Op 8 maart is tijdens de consultatiesessie voor deze analyses een eerste opzet gepresenteerd van de indeling van de proeven en is een eerste gedachte van de prioritering neergezet. Op 19 april willen wij de informatie per boormonsteranalyse hebben uitgewerkt en presenteren.

  Wij willen nogmaals de openbare Informatie en consultatiebijeenkomst bijeenkomsten bij u onder de aandacht brengen. Aan het eind van iedere standaardisatiesprint organiseren wij deze bijeenkomsten om u op de hoogte te houden van de vorderingen in de standaardisatie en om met u in gesprek te gaan over aspecten die belangrijk zijn voor de gegevenscatalogus van het Booronderzoek. Voor Booronderzoek staan tot de zomer van dit jaar nog een twee bijeenkomsten gepland: zoals gezegd op 19 april en op 31 mei, beide keren op de donderdagochtend in het centrum van Amersfoort. Zet deze data alvast in uw agenda zodat u deze niet mist. Wij vragen u om u vooraf aan te melden.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers