Van GEF naar XML-bestand voor levering aan de BRO

  CommunicatieBRO
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door CommunicatieBRO 32 dagen geleden

  In de digitale Keten BRO worden BRO-gegevens aangeleverd via het Bronhouderportaal BRO. De gegevens dienen door gegevensleveranciers in IMBROXML-formaat te worden aangeleverd. Een feit is echter dat veel sonderingssoftware op dit moment alleen GEF-bestanden kan genereren en nog geen IMBROXML. Vanuit de branchevereniging voor de geotechnische grondonderzoeksbedrijven (VOTB) is aan BZK aangegeven dat er een dringende behoefte bestaat aan een stukje software om data van GEF naar IMBROXML om te zetten.

  Om de markt tegemoet te komen, laat het Programma BRO een Converter ontwikkelen waarmee GEF-bestanden (versie 1.1.3) kunnen worden geconverteerd naar IMBRO XML, die vervolgens kunnen worden aangeleverd aan het Bronhouderportaal. De converter is een standalone Windowsapplicatie met een gebruiksvriendelijke interface. De converter kan worden gebruikt door gegevensleveranciers die in opdracht van bronhouders gegevens moeten aanleveren aan het Bronhouderportaal.

  De Converter wordt op dit moment gerealiseerd door Fugro in afstemming met de VOTB, en is gebaseerd op opensource broncode welke is ontwikkeld door TNO. Deze broncode is ook gepubliceerd op GitHub. De broncode ondersteunt de publiek beschikbare BRO XSD schema’s die zijn gepubliceerd op schema.broservices.nl.

  Oplevering GEF Converter:
  De GEF-IMBRO Converter wordt naar verwachting opgeleverd begin 2018 en is beschikbaar voor de ketenparters in de digitale keten BRO. Hou hiervoor onze website in de gaten.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers