De Kickoff van de BRO: we zijn gestart!

  CommunicatieBRO
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door CommunicatieBRO 278 dagen geleden

  31-05-2017: toevoeging twee presentaties en video van gemeente Woerden
  18-05-2017: Deze pagina wordt nog aangevuld met nieuwe informatie en andere presentaties.

  Met ongeveer 200 bronhouders, gegevensleveranciers en andere partijen stond donderdag 11 mei in het teken van de Basisregistratie Ondergrond; de BRO. De aftrap is genomen, we zijn gestart!

  Tijdens deze middag is er stil gestaan bij het 'wat', 'hoe', 'wie', 'wanneer' en 'waarom' van de BRO. Tijdens de plenaire start heette Hans Tijl (Directeur Ruimtelijke Ontwikkeling bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu) de deelnemers van harte welkom voor hun komst. Maar ook met de burgemeester van de gemeente Amersfoort, Lucas Bolsius, en Martin Peersmann, programmamanager van het Programma BRO werd de landelijke aftrap van de BRO ingeluid.

  De workshops

  Er was veel animo voor de verschillende workshops die georganiseerd waren. Een goede balans tussen informeren en discussie was dan ook in elke workshop aanwezig. Thema's en presentaties van de workshops zijn hieronder terug te vinden.

  Workshop 1: Standaarden tranche 2 (Marcel Reuvers, Geonovum)
  De BRO is onderverdeeld in 4 tranches. Tranche 2 bestaat uit 9 registratieobjecten gericht op de domeinen boor- en profielonderzoek, grondwatermonitoring en modellen. In deze sessies vertellen wij u meer over het waarom, waarvoor, met wie, wat en hoe van deze gegevensspecificaties. Maar vooral over op welke manier u een bijdrage kunt leveren.

  Workshop 2: Keten (Ria Volkers, Ketenmanager)
  De primeur van de verfilming over hoe de BRO gaat werken presenteren we in deze workshop. De ketenprocessen, de rollen en systemen, uw (bronhouder-)verplichtingen en activiteiten als bronhouder komen uitgebreid aan de orde. Aan het einde weet u wat u op 1 juli 2017 in gebruik kan nemen, kan gaan inrichten en welke ambities we willen realiseren voor 31 december 2021.

  Workshop 3: Bronhouderportaal BRO (Tom Moesker, ICTU)
  In april zijn we begonnen met de realisatie van faciliteiten voor bronhouders voor een efficiënte levering van ondergrondgegevens aan de Landelijke Voorziening Basisregistratie Ondergrond. Deze ondersteunende faciliteiten komen straks beschikbaar in de vorm van een webportaal. Via dit webportaal houden bronhouders grip op de uitvoering van hun nieuwe wettelijke taken. Nog voor de zomer zullen we hiervan een proof-of-concept gaan opleveren.

  Workshop 4: Baten, de ondergrond op de voorgrond (Tjaart Vos, Value Enigineering)
  Kennis-op-maat over de Ondergrond, hoe doe je dat? Risico’s en faalkosten terugdringen, in geld, logistiek en naamsbekendheid. We bespreken samen hoe u baten voor uw organisatie bereikt met de BRO en georisicomanagement.

  Meer informatie

  Heeft u vragen over de BRO of wilt u meer informatie over een van bovengenoemde onderwerpen? Neem dan contact met ons op via bro@minienm.nl